Update: sport en corona 14-10-2020

Datum: 14-10-2020 

‹ Ga terug

Tijdens de persconferentie gisterenavond zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd en is sprake van een gedeeltelijke lockdown. Deze maatregelen raken helaas ook de sportsector, maar zijn noodzakelijk om het coronavirus onder controle te krijgen. In deze mail informeer ik u over de nieuwe maatregelen en wat dit betekent voor u als sportaanbieder.

Sporten is beperkt mogelijk

Vanaf 18 jaar mag alleen worden gesport op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met maximaal 4 personen. Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen (individueel) per zelfstandige ruimte. Sportwedstrijden zijn niet toegestaan. Ook zijn de sportkantines, douches en kleedkamers gesloten.

Er is een uitzondering voor topsporters, voetballers van de Eredivisie en Eerste divisie en voor kinderen tot 18 jaar. Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 4 personen.

Sportprotocol Verantwoord Sporten

Op de website van NOC*NSF staat het protocol verantwoord sporten. De maatregelen per 14 oktober 22:00 worden zo spoedig mogelijk in het protocol verwerkt. Houd deze website in de gaten voor een uitwerking van de aangekondigde maatregelen en een lijst met veelgestelde vragen.

Meer informatie op de website van Rijksoverheid

Een overzicht van de maatregelen en samenvatting van de persconferentie staat op de website van de Rijksoverheid. Er is ook een pagina van de Rijksoverheid met veelgestelde vragen over het coronavirus en sport. Ook geeft bijgevoegde factsheet een overzicht.

De veiligheidsregio stelt een nieuwe noodverordening vast

De veiligheidsregio vertaalt de afgekondigde maatregelen naar een nieuwe noodverordening. Wanneer de noodverordening gereed is kunt u deze vinden op de website van de VNOG. In een noodverordening is regionaal vastgelegd welke regels op dat moment gelden in de gemeente Lochem.